Дрождеви инфекции

Най-често срещаните дрождеви инфекции се причиняват от Malassezia pachydermatis и Candida albicans. Тези организми могат да причинят инфекция при здрави животни в случай на повишено отделяне на кожна мазнина, което създава благоприятни условия за намножаването им върху кожата. Други фактори, увеличаващи риска от инфекция, са повишена влажност на кожата, дефекти на кератинизацията, нарушен имунитет като например при атопичен дерматит или алергия към самите дрожди. Ако зачестят, тези инфекции могат да бъдат свързани с предхождащо лечение с антибиотици или кортикостероиди. Маласезията често се появява едновременно с бактериални инфекции, особено такива, причинени от стафилококи. Обикновено засегнатите области са ушните канали, които се зачервяват и стават чувствителни, краката, главата, шията и около ануса. Животните често се ближат, чешат или клатят главите си. Обикновено се появява лющене на кожата, хиперпигментация, повишена секреция и неприятна миризма.

Ecosin

Механизмът на микопаразитизъм, който е в основата на продукта Ecosin, изсмуква хранителните вещества от нишките на паразитните микромицети и дрожди по кожата, козината и другите кожни придатъци (копита, нокти и т.н). Производството на ензими инхибира растежа на бактериите, които често причиняват вторична инфекция и абсорбира миризмата, съпътстваща тази инфекция.

Dermasin oil

Dermasin Oil е подходящ за локални гъбични и дрождеви инфекции. Освен микроорганизма P. oligandrum, Dermasin Oil съдържа също зехтин, евкалиптно масло и витамин Е. Овлажнява, успокоява, подхранва и регенерира кожата. Препоръчва се за съвместна употреба с ветеринарния продукт Ecosin.