Екозин

Ecosin

Екозин е биологичен продукт под формата на ефервесцентни таблетки, които се разтварят във вода и се прилагат чрез опръскване или окъпване. Използва микопаразитизъм за унищожаване на нишковидните микромицети и гъбички върху кожата, козината и други области, като копита и нокти. В допълнение ензимната активност инхибира растежа на бактериите. Подходящ е за следните приложения:

• При дерматофитози и гъбични инфекции на кожата и козината.
• При гъбични инфекции на лапите и ноктите.
• При бактериални инфекции на кожата (горещи точки, вторична инфекция при ектопаразитно
нападение и гъбични инфекции).
• За стимулиране на естествения растеж на микробната флора по кожата и козината.
• За обработка на засегнати от копитен гнилец копита.

Основното преимущество на биологичния препарат е лесното приложение и липсата на странични ефекти. Освен това, може да се прилага без значение на възрастта на третираното животно, както и не може да бъде предозиран. Употребата е безопасна дори за имунодефицитни, чувствителни и бременни животни. Благодарение на изключително ниската си токсичност и отлична поносимост, продуктът е подходящ за животни с чернодробни или бъбречни заболявания, за които употребата на химически противогъбични средства е противопоказна. Накрая продуктът не оказва влияние върху качеството на козината на животните, както това правят класическите противогъбични шампоани.

Микопаразитният начин на действие и ензимната активност на Pythium oligandrum ефективно и безопасно елиминират гъбичките и бактериите, причиняващи копитен гнилец. Копитото става по-сухо веднага след първото третиране и естествената му защитна бариера се възстановява. Започва растеж на нова, здрава копитна тъкан. Ecosin е много ефективен в борбата с копитен гнилец, но в същото време е изключително щадящ за поразената тъкан. Биопрепаратът е безопасен за употреба при всички животни, тъй като не съдържа никакви химически вещества, обикновено използвани в други търговски продукти. Ecosin не изсушава засегнатия участък, не изгаря тъканта, не е токсичен и не забавя процеса на заздравяване и израстване на нова копитна тъкан. Нещо повече, биопрепаратът е ефективен дори и при хронични и тежки случаи на копитен гнилец, при които инфекцията е проникнала дълбоко в копитото.

Инструкции за употреба (кожа, козина, лапи и нокти):

1) Разтворете 1 ефервесцентна таблетка в два литра вода с телесна температура (около 34°C) и я оставете за 20–30 минути да се активира препарата. Вече приготвеният разтвор трябва да бъде използван в рамките на 24 часа.
2) Нанесете върху кожата чрез опръскване или окъпване на животното. Целта е разтворът да попадне директно върху засегнатия участък. При третиране на лапи и нокти, направете компрес и ги увийте с превръзка. Оставете ги увити за поне 20 минути.
3) Оставете козината или кожата да изсъхнат естествено. Не ги подсушавайте.
4) Повторете тази процедура 1-3 пъти в продължение на една седмица.
5) Ако е необходимо, повторете третирането и следващата седмица.

Съвместно с прилагането на Ecosin, препоръчваме да почистите местообитанието, което е в директен контакт с животното (обора, леглото, четката, нашийника и т.н.). Това ще предотврати повторно заразяване и ще ускори процеса на възстановяване, като намали броя на гъбичните спори в околната среда.

Инструкции за употреба (копита):

1) Разтворете 1 ефервесцентна таблетка в два литра вода с телесна температура (около 34°C) и я оставете за 20–30 минути да се активира препарата. Вече приготвеният разтвор трябва да бъде използван в рамките на 24 часа.
2) Като използвате четка за копита, отстранете цялата мръсотия, тор и кал. Третирайте директно засегнатото копито като му направите превръзка или го поставите в кофа. Оставете превръзката за поне 20 минути.
3) Оставете копитото да изсъхне естествено.
4) Повторете тази процедура три пъти в продължение на една седмица.
5) Ако е необходимо, повторете третирането и следващата седмица.

Не използвайте други противогъбични средства, съвместно с Ecosin най-малко 5 дни преди и 5 дни след третирането.

Листовка
Купи